Hvad er svampe infektioner

Svampeinfektioner repræsenterer invasion af væv af en eller flere arter af svampe. De spænder fra overfladiske, lokaliserede hudsygdomme til dybere væv infektioner til alvorlige lunge, blod (sepsis) eller systemiske sygdomme. Nogle svampe er opportunistisk, mens andre er patogen, der forårsager sygdommen, om immunsystemet er sundt eller ej.

Svampe er en af fire hovedgrupper af mikroorganismer (bakterier, vira, parasitter og svampe). De findes i naturen i en af to former: som encellede gær eller som forgrening filamentøse forme (kan også staves som “forme”). Nogle svampe er dimorfe – de skifte fra en form til en anden afhængig af deres miljø. Mens gær ikke kan ses med det blotte øje, kan forme ses som fuzzy plamager på overmoden frugt eller gammelt brød, som Meldug i badeværelse bruser, og da svampe vokser på en rådnet log. Der er mere end 50.000 arter af svampe i miljøet, men mindre end 200 arter er forbundet med human sygdom. Af disse er kun omkring 20 til 25 arter er almindelige årsager til infektion.

De fleste svampeinfektioner opstår, fordi en person er udsat for en kilde til svampe såsom sporer på overflader, i luft, jord eller i fugleklatter. Normalt er der en pause eller mangel i kroppens immunsystem forsvar og / eller den person, giver den “rette miljø” for svampene at vokse. Alle kan have en svampeinfektion, men visse befolkningsgrupper har en øget risiko for svampeinfektioner og gentagelse af infektioner. Disse omfatter organtransplanterede, Folk, der har hiv / aids, dem, der er på kemoterapi eller immune suppressants, og dem, der har en underliggende tilstand, såsom diabetes eller lungesygdom.

Infektioner, der involverede svampe kan forekomme på overfladen af huden, i hudfolder og på andre områder holdes varm og fugtig ved tøj og sko. De kan forekomme på stedet for en skade, på slimhinder, bihuler, og lungerne. Svampeinfektioner udløse kroppens immunsystem, kan forårsage rødme og vævsskader, og i nogle mennesker kan udløse en allergisk reaktion.

Mange infektioner fortsat være begrænset til et lille område, såsom mellem tæerne, men andre kan spredes over huden og / eller trænge ind i dybere væv. Infektioner, udvikling eller starte i lungerne kan sprede sig til blodet og blive gennemført i hele kroppen. Nogle overfladiske svampeinfektioner kan løse på egen hånd, men de fleste alvorlige infektioner kræver lægehjælp og kan have behov for at blive behandlet for længere perioder. Dem, der trænger ind i kroppen typisk stige i sværhedsgrad over tid, og hvis venstre ubehandlet, kan forårsage permanent skade og i nogle tilfælde i sidste ende kan medføre døden. Enkelte svampeinfektioner let kan videregives til andre mennesker, mens andre typisk er ikke smitsom.

Svampeinfektioner kan kategoriseres som en del af kroppen, som de påvirker, ved hvor dybt de trænger kroppen, som organismen, der forårsager infektionen, og af formen (e) at svampene tage. Nogle organismer kan forårsage både overfladiske og systemiske infektioner.

Overfladiske svampeinfektioner i hud, negle og hår

Overfladiske svampeinfektioner kan være forårsaget af både gær og skimmel former for svampe. Hud er befolket med en blanding af mikroorganismer kaldes normale flora. Det meste af tiden, behøver normale flora ikke forårsager sygdom og ikke stimulerer immunsystemet. Hvis der er en pause i huden, eller hvis immunsystemet bliver kompromitteret, end nogen af de tilstedeværende mikroorganismer kan forårsage et sår eller hudinfektion. Hvis der er et skift i den resterende del af mikroorganismer, såsom et fald i bakterier og en stigning i væksten af svampe (undertiden ses med anvendelsen af bredspektrede antibiotika), så den person kan opleve en svampeinfektion forbundet med ubalance.

Gær infektioner
Candidiasis er en almindelig gær infektion, der primært skyldes overvækst af Candida albicans og andre arter af Candida, som er en del af den normale flora. I munden, candidiasis forårsager rødme og hvide pletter og kaldes “trøske”. Hos spædbørn, kan candida infektioner forårsage ble udslæt. Hos kvinder, kan de forårsage genital kløe og udflåd, der omtales som en “gær-infektion.” Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC), vil næsten 75% af kvinderne har mindst én gær infektion i deres levetid. Candidiasis kan også forårsage en række andre infektioner, herunder søm infektioner, og kan blive systemisk – især i dem, der er immunkompromitterede. Det er i øjeblikket den fjerde mest almindelige årsag til hospitals-erhvervet blodforgiftning i USA.

Fungale (dermatofyt) infektioner
Fodsvamp, jock kløe og svamp søm infektioner er almindelige infektioner, der kan overføres fra person til person. Disse svampeinfektioner kan forårsage rødme, afskalning, blærer og afskalning af huden, kløe, deformation og skørhed berørte negle og skørt hår. De er forårsaget af dermatofytter, en gruppe af svampe, der omfatter Trichophyton, Microsporum og Epidermophyton arter. Dermatofytter foder på keratin og sjældent trænge igennem huden. Infektioner forårsaget af disse svampe er også kaldet ringorm (selvom de ikke er forårsaget af en orm) og “tinea.”

  • Fodsvamp (tinea pedis) findes mellem tæerne og undertiden dækker bunden af foden.
  • Jock kløe (tinea cruris) kan strække sig fra lysken til inderlåret.
  • Hovedbund og hår infektion (tinea capitis) påvirker hårstrået, primært hos børn.
  • Finger eller toenail infektion (tinea unguium) typisk rammer tånegle, men kan også påvirke fingernegle.
  • Ringorm af kroppen (ringorm) kan findes overalt på kroppen.
  • Barbers kløe (tinea barbae) påvirker den skæggede del af ansigtet.
  • Andre

Tinea versicolor er forbundet med flerfarvede pletter eller læsioner på huden og er ikke forårsaget af en dermatophyte, men ved Malassezia furfur, en gær. Det er en betingelse, som er fælles hos unge voksne. Sporotrichose er en tilstand forårsaget af svampen Sporothrix schenckii, som ikke er en dermatophyte. Det er en infektion i huden og subkutant væv, der er blevet abraided af tornede planter, fyrrenåle og spagnum mos, hvor denne svamp normalt bor. Nogle svampe forbundet med systemiske infektioner, såsom Coccidioides immitis og Blastomyces dermatitidis, kan også forårsage hududslæt eller læsioner.